Hartstocht
 
Gein Zuid 26
1391 JE Abcoude
0294-281366

Naam: *
Email: *
Onderwerp: *
Bericht: *
Sluit contactformulier

Composteren is een natuurlijk proces

Composteren is het omvormen van organisch afval tot een groen eindproduct. Compost bestaat uit zuiver plantenmateriaal dat alle voedingsstoffen bevat die een plant van nature nodig heeft. Het composteringsproces kan gespiegeld worden aan het natuurlijke proces, waarbij plantenmateriaal in of op de bodem verteerd worden.

Het composteren is een natuurlijk proces, dat volledig bij ons biologische bedrijf past; de compost is een prima vervanger van kunstmest. Uiteindelijk is de composteer tak een onmisbare schakel voor ons bedrijf gebleken.


Bedrijven en particulieren kunnen bij ons organisch afval afleveren dat wij verwerken tot compost:
Wilt u uw organische afval kwijt? Neem contact met ons op!


Als een hovenier of tuinier is goede compost essentieel om een tuin te laten floreren. Wij bieden u daarom hoogstaande compost aan for particulieren en hoveniers bedrijven.


Kleine hoeveelheid

€ 5 ,- per 100 liter compost (Bij voorkeur zelf vuilniszakken/plastic zakken meenemen. Het is zelfbediening)


Grote hoeveelheden

€ 17,50 per m3 (Exclusief mogelijke transport kosten)

Neem alstubliefd contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten compost en de voorwaarden.

Op onze compostering verwerken we maaisel (gras en hooi) van ecologisch beheerde terreinen (parken). Op deze terreinen worden geen bestrijdingsmiddelen toegepast. Een deel van het eindproduct gaat weer terug naar deze terreinen, bijvoorbeeld Natuurmonumenten. Als het materiaal bij ons aangevoerd is, vermengen we het maaisel met drijfmest van het vee. Dan wordt het elke maand omgezet met een kraan.


In zes maanden tijd ontstaat dan een mooie bemeste compost dat zeer geschikt is voor grasland, planten en tuinen. Als we compost in plaats van kunstmest gebruiken op het land, dan stimuleren we het bodemleven die weer zorgt voor een rijke en gevarieerdere voeding van het gras (bijvoorbeeld spore elementen) En zo is de kringloop rond.

Het Composteringsproces van Hartstocht

De koe eet het gras; dat beland bij ons op de boerderij; en na de compostering gooien we het weer op het land. In wezen is het een grote kringloop.


Op onze compostering belandt veel gras afkomstig van ons natuurbeheer
Ga naar Natuurbeheer >

fotoalbum/compostering_01.jpg
fotoalbum/compostering_02.jpg
fotoalbum/compostering_03.jpg
fotoalbum/compostering_04.jpg
fotoalbum/compostering_05.jpg
fotoalbum/compostering_06.jpg
fotoalbum/compostering_07.jpg
fotoalbum/compostering_08.jpg
Compostering