Hartstocht
 
Gein Zuid 26
1391 JE Abcoude
0294-281366

Naam: *
Email: *
Onderwerp: *
Bericht: *
Sluit contactformulier

Welkom op de online boerderijwinkel

Streekvlees van onze boerderij aan het Gein Met het boerinnetje aan het woord:

,,Heerlijk streekvlees van de Blaarkop koe, een melk en vleesras. Blaarkoppen geven wat minder melk per koe per jaar, maar zijn sterker en ook lekkerder! Onze Berta's hebben een mooi leven gehad, waren blij, want ze lopen meer dan 8 maanden bij ons in de wei. De melk en het vlees bevatten om deze reden veel meer omega 3 en meer vrij vetzuren dan bij koeien die veel minder buiten zijn. Dit zorgt ook voor veel lekkerder vlees."

Hoe komen we aan onze kwaliteit?

Op ons extensieve bedrijf hebben de 130 melkkoeien en 100 stuks jongvee volop de ruimte en is er in het grasland steeds meer plaats voor kruiden. De koeien eten voornamelijk een natuurlijke dieet van gras en kruiden, aangevuld met een klein beetje krachtvoer tijdens het melken. Hierom produceren de koeien, die minimaal 8 maanden per jaar buiten lopen, een smakelijk en gezond product van melk en vlees. Doordat we biologisch verantwoord boeren, krijgen planten en dieren meer tijd om te groeien in een natuurlijk tempo. Dit betekent ook: rekening houden met de aard van het dier. Dit alles komt ten goede aan de kwaliteit van ons eten.
Ga naar Biologisch >

Aan biologisch boeren hangt wel een prijskaartje. Dat heeft verschillende oorzaken:

  • Wij moeten voor de koeien 100% biologisch voeren, de prijzen van biologisch voer zijn flink hoger voor de boer.
  • Wij mogen geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit betekent dat sommige kruiden die de overhand krijgen handmatig of mechanisch verwijderd worden (akkerdistel en ridderzuring). Biologisch boeren is daardoor arbeidsintensiever.
  • Omdat wij geen kunstmest gebruiken, hebben wij een verminderde grasgroei in het land. Dit betekent dat wij later in het jaar ons gras kunnen oogsten waardoor we minder oogsten per hectare.(wij zijn om deze reden gestart met een composteerderij, waardoor dit verlies weer gecompenseerd wordt. Echter ook de composteerderij is arbeidsintensief)
  • Door de lagere productie moeten er meer hectares bewerkt worden voor dezelfde omzet als bijvoorbeeld intensievere bedrijven.

Verse melk van de boerderij!

Het winkeltje voor melk en vlees bevindt zich in de voormalige hooiberg. Wanneer u 10 meter het erf op loopt ziet u aan uw rechterhand een bruin/witte deur waar u aan kunt bellen. De melk komt vers uit de tank en wordt niet gepasteuriseerd waardoor smaak en vitamine behouden blijven. U kunt zelf een fles, emmer of drinkbeker meenemen om te vullen. Ook bij ons zijn er statiegeldflessen en -bekers om melk mee te vullen, die u voor een klein bedrag kan gebruiken, de flessen kunnen natuurlijk mee naar huis. Het winkeltje is alleen op zaterdag geopend tussen 11 en 17 uur.

Overigens bieden we volledig ongepasteuriseerde melk aan, die veel meer goede kwaliteiten bezit dan verwerkte melk. Rauwe melk biedt volgens vele onderzoeken veel meer eiwitten en vitaminen dan gepasteuriseerde melk. Wij geloven zelf in de gezonde kracht van verse melk!


Belangrijk om te weten is dat onze melk 1 euro per liter kost


Vlees

We mesten een aantal van onze blaarkopkoeien speciaal voor de vleesverkoop. Dat betekent dat deze een hoge kwaliteit verkrijgen op het gebied van smaak en malsheid. Wij verkopen dit vlees diepgevroren op de boerderij. Verder verkopen we zo nu en dan uniek lams- en varkensvlees. U kunt zich via het contactformulier opgeven voor de vleesnieuwsbrief om op de hoogte gehouden te blijven worden.


De openingstijden van de vleesverkoop is elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Maar bent u toevallig doordeweeks in buurt, mag u altijd even kijken of de boerin thuis is voor de vleesverkoop.
Bestellen kan via contact gedaan worden


Groenten en Bloemen

Wilt u groentes en/of bloemen oogsten langs het gein? Kijk dan op de website www.tuinenvanhartstocht.nl

fotoalbum/boerderijwinkel_01.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_02.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_03.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_04.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_05.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_06.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_07.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_08.jpg
fotoalbum/boerderijwinkel_09.jpg
Boerderijwinkel

Zonne-energie met boer Henk aan het woord:


,,Vorig jaar hebben we de zuidzijde van ons staldak met zonnepanelen bedekt. Op zonnige dagen produceren we meer stroom dan we zelf nodig hebben. Eigenlijk is mijn weiland ook één groot zonnepaneel. Het gras vangt zonlicht op om te kunnen groeien. De koeien eten het gras en dat geeft hen energie. Als biologische boer wil ik graag optimaal gebruik maken van de zon. Ik laat mijn koeien daarom zoveel mogelijk verse grasklaver eten en zo min mogelijk geïmporteerd voer. Mijn koeien staan daarom van het vroege voorjaar tot diep in de herfst los in het weiland. Bovendien geven mijn koeien zo extra gezonde en lekkere melk. Dit is een mooi voorbeeld van zonne-energie!"


Veel boeren zijn de afgelopen jaren zich steeds meer gaan richten op klimaatneutraal ondernemen en hebben 'de smaak te pakken' van zonnestroom oogsten. Ook wij hebben daarvoor gekozen, en hebben in de zomer van 2009 en 2017 zonnepanelen op ons bedrijf laten instaleren.